Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pereiti į pagrindinį turinį

C1

dojusagro

Užventyje per Žolinę kvepėjo žolelėmis, sūriais ir medumi

Autorius: Dalia KARPAVIČIENĖ
Sūrių gamybos žinovė ir gamintoja Dalia Zakarienė užventiškiams pasakojo ir rodė, kaip pasigaminti varškės sūrį.
Sūrių gamybos žinovė ir gamintoja Dalia Zakarienė užventiškiams pasakojo ir rodė, kaip pasigaminti varškės sūrį.
Printer Friendly, PDF & Email

Ketvirtadienį Užventyje (Kelmės r.) surengta Žolinių šventė-edukacinė popietė, pavadinta „Kai pakvimpa žolynais, sūriu ir medumi“,  sutraukė labai daug vietinių ir miestelio svečių.

Sūrių gamybos žinovė ir gamintoja Dalia Zakarienė iš Valpainių kaimo ne tik papasakojo, kaip spaudžia sūrį iš savų karvučių pieno, bet ir vietoje parodė gamybos procesą. Sūrio pagrindui moteris ėmė keturis litrus saldaus ir du litrus rūgusio pieno. Šeimininkė iš namų buvo atvežusi apie 50 saldžių, aštrių, rūkytų sūrių su įvairiausiais priedais: spanguolėmis, razinomis, prieskoninėmis žolelėmis. Labai greitai visi sūriai, taip pat ir šviežiai suspaustas, pas naujus šeimininkus atsidūrė. 

Per šventę buvo galima įsigyti bitininko iš Kurtuvėnų Dainiaus Popovo bitelių pavasarinio ir vasarinio medaus. Žolinės dalyviai buvo vaišinami vaistažolių, užaugintų šalia Užvenčio kultūros centro, arbata, obuoliene, sūriais, medumi, kepta duona. Specialią, Žolinei skirtą programą, atliko kolektyvas „Blezdingele“, vadovaujamas Onos Stankienės. 

Užvenčio kultūros centro kultūrinių renginių organizatorė  Ona Granickienė pasakojo apie Žolinės tradicijas, reikšmę. Svarbiausia per Žolinę – bendrauti, padėti artimui, kaimynui, dalintis užaugintu derliumi, medumi, žolynais.   

Facebook komentarai

T Hegvita agro