Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pereiti į pagrindinį turinį

C1

C1

Salotos – jau dirvoje, bet ar paklius ant valgytojų stalo – neaišku

Autorius: Dainius ŠEPETYS
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
Printer Friendly, PDF & Email

Daugiau nei prieš savaitę salotų daigus į dirvą sodinti pradėjęs Raseinių rajono Plikių kaimo ūkininkas Vaidas Nagreckis teigia, kad dėl Lietuvoje išplitusio koronoviruso, paskelbto karantino ir smunkančios ekonomikos visą jo ūkio veiklą gaubia nežinia.

„Salotų auginimas visada reikalauja didelių investicijų ir daugybės rankų darbo“, – portalui „Agroeta.lt“ sakė V. Nagreckis, su didžiuliu nerimu galvojantis apie gegužės mėnesį prasidėsiantį derliaus nuėmimą. Juk nuimant salotas visada į darbą yra priimami nauji darbuotojai, o jei kuris susirgs, gal visa ūkio veikla bus stabdoma? Kas tada bus su didžiulėmis investicijomis, nes užaugusios salotos lauke negalės laukti, jas reikės nuimti, paruošti prekybininkams arba jos žus.

Šiuo metu ūkyje dirba tik nuolatiniai darbuotojai, kurių kaitos itin vengiama. Beveik kasdien iš Vokietijos atvyksta mašinos su salotų sodinukais, kurie nedelsiant yra sodinami į dirvą ir uždengiami plėvele.

 Ūkininkas, paklaustas ar nekyla logistikos problemų, teigė, kad tik kartą viena mašina su daigais Lenkijos – Vokietijos pasienyje prastovėjo 2 paras, nes automobilių eilė buvo net 30 km. „Dėl transporto prastovos sodinukų kokybė suprastėjo, tačiau jei būtų tik tokios problemos tikrai nedejuočiau“, – kalbėjo Plikių kaimo salotų augintojas.

V. Nagreckis tikisi, kad Lietuvos pirkėjai teisingai įvertins situaciją ir gerokai dažniau rinksis Lietuvoje užaugintą produkciją, juolab, kad dabar pigesnio maisto keliai į Lenkiją užsivėrė.

Facebook komentarai