Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pereiti į pagrindinį turinį

C1

C1

Pirmą ketvirtį šalyje išaugo mėsos gamyba

Autorius: ELTA
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
Printer Friendly, PDF & Email

Šalyje pirmą ketvirtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, 5,5 proc. padidėjo mėsos gamyba.

Kaip nurodoma Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro leidinyje „Agrorinka“, analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 29,848 tūkst. tonų mėsos.

Anot leidinio, pirmą ketvirtį padidėjo visų rūšių mėsos gamyba, pvz., galvijienos – 7,48 proc. (iki 10,792 tūkst. tonų), kiaulienos – 4,35 proc. (iki 19,015 tūkst. tonų), avienos – 43,34 proc. (iki 40,94 tonos).

Subproduktų gamyba sudarė 3,65 tūkst. tonų ir, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 4,13 proc.

Facebook komentarai