Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pereiti į pagrindinį turinį

Pasirašomi susitarimai dėl cukraus, druskos ir riebalų mažinimo produktuose

Autorius: BNS
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
Printer Friendly, PDF & Email

Penktadienį Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) Vilniuje planuojama pasirašyti du naujus susitarimus dėl cukraus, druskos, riebalų kiekių mažinimo produktuose.

Susitarimus pasirašys SAM ir bendrovių „Vilniaus duona“ bei „Arimex“ atstovai, BNS informavo ministerija.

„Vilniaus duona“ įsipareigos mažiau naudoti cukraus ir didinti skaidulinių medžiagų kiekį ruginėje, kvietinėje duonoje, o „Arimex“ numato dalyje riešutų ir džiovintų vaisių mišinių iš viso nebenaudoti cukraus.

Dar keturios įmonės papildys ankstesnius susitarimus naujais įsipareigojimais.

Duonos, užkandžių, šaldytos tešlos gamintoja „Mantinga“ žada įsipareigoti mažinti druskos ir cukrų kiekį savo gaminiuose, „Mars Lietuva“ – druskos ryžių produktuose.

„Orkla Foods Lietuva“ gamins dalį pomidorų padažų, kečupų ir javainių be pridėtinio cukraus, o Kėdainių konservų fabrikas mažins druskos kiekį padažuose, kečupuose ir užtepėlėse bei sočiųjų riebalų kiekį sriubose.

Anot SAM, tai jau trečias tokios sutarties pasirašymas.

2018 metais pranešta, kad palaipsniui bus mažinamas cukraus kiekis jogurtuose, kurie skirti vaikams ir tiekiami ugdymo įstaigoms per programą „Pienas vaikams“.

SAM duomenimis, šiuo metu visose ES šalyse, įskaitant Lietuvą, cukraus suvartojama gerokai daugiau, nei rekomenduoja Pasaulio sveikatos organizacija (PSO). Tai sąlygoja didelį antsvorio, cukrinio diabeto, vėžio ir kitų susijusių lėtinių ligų paplitimą.

Facebook komentarai

bas

a