Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pereiti į pagrindinį turinį

C1

C1

Lietuva irgi kovos už vienodus maisto produktų kokybės standartus visoje Europoje

Autorius: Agroeta
Printer Friendly, PDF & Email

(Vilnius, rugpjūčio 7 d.) Visose Europos Sąjungos (ES) valstybėse to paties prekės ženklo ir sudėties maisto produktus vartotojai turėtų gauti vienodos kokybės, tačiau šiandien tokių prekių sudėtis gali smarkiai skirtis.

Vadinamos dvigubos kokybės maisto produktų problema šiandien buvo aptarta tarpžinybiniame pasitarime, kuriame dalyvavo Teisingumo ir Žemės ūkio ministerijų, Valstybinės vartotojų teisių apsaugos ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybų atstovai.

Susirinkusiems buvo pristatyti artimiausios ateities institucijų planai nagrinėjant šią problemą. Europiniame vartotojų apsaugos bendradarbiavimo tinkle Lietuvai atstovaujanti Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba planuoja prisijungti prie Slovakijos iniciatyvos tirti dvigubos kokybės produktų problemą ES lygiu ir sieks, kad būtų sukurta vienoda tokių produktų tyrimų sistema.

„Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba jau atliko kai kurių mūsų šalyje ir kitose ES valstybėse parduodamų maisto produktų sudėties tyrimus ir nustatė nemažai skirtumų. Kai kuriuose Lietuvoje parduodamuose produktuose rasta daugiau riebalų, saldiklių, mažiau kakavos negu analogiškuose gaminiuose, kuriais prekiaujama Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje ar Austrijoje. Pavyzdžiui, tuo pačiu prekės ženklu paženklintuose saldumynuose kakavos kiekis kai kur skyrėsi dvigubai. Produktų ženklinimo taisyklės nebuvo pažeistos, nes gaminių sudėtis etiketėse nurodyta teisingai. Tačiau visi vartotojai tikisi gauti vienodos išvaizdos, sudėties ir kokybės produktą, nesvarbu, kurioje Europos šalyje jis parduodamas“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Darius Remeika.

Europos Komisija taip pat informavo kokius konkrečius veiksmus yra numačiusi, siekiant užtikrinti, kad ES valstybių piliečiai būtų aprūpinti vienodos kokybės maisto produktais. Šių metų liepos pabaigoje ES valstybės narės gavo Europos Komisijos laišką, kad visoje ES bus siekiama nustatyti vienodą maisto produktų kokybės tyrimo metodologiją ir taip spręsti maisto produktų dvigubos kokybės klausimą.

 
Facebook komentarai