Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pereiti į pagrindinį turinį

C1

C1

Įstatymo pataisa padėtų išsilaikyti mažoms žuvies rūkykloms

Autorius: ELTA
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
Printer Friendly, PDF & Email

Iškilus problemoms dėl tradicinio žuvies rūkymo, Seimo narys „valstietis“ Petras Nevulis siūlo įstatyme nustatyti, kad nuo objektų, kurių gamybos pajėgumas – iki 150 kg žuvies per parą, sanitarinės apsaugos zonos dydis būtų 6 metrai.

Antradienį jis ketina pateikti Seimui tai numatantį Specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymo papildymo projektą.

Pasak parlamentaro, jį parengti paskatino tai, kad pernai vasaros sezono metu dėl Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui pateiktų nusiskundimų iškilo grėsmė Neringos kurorto išskirtinumu laikomam kulinariniam paveldui – tradiciniam žuvies ruošimo ir rūkymo procesui.

Pasak P. Nevulio, įstatymo pataisa būtų taikoma ne tik Neringai, ji aktuali ir Palangai, Rusnei, Aukštaitijos ežeringam kraštui.

Jo nuomone, siūlomu pakeitimu bus sudarytos palankesnės sąlygos smulkaus ir vidutinio verslo aplinkos gerinimui, sumažinta administracinė našta bei sudarytos sąlygos šimtametes tradicijas turinčio žuvies ruošimo ir rūkymo proceso išsaugojimui.

Pagal galiojantį Specialiųjų žemės naudojimo sąlygų įstatymą, nuo objektų, kurių gamybos pajėgumas  iki 5 ir daugiau tonų žuvies per parą – 50  metrų.

Facebook komentarai