Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pereiti į pagrindinį turinį

C1

C1

Už 280 tūkst. eurų kurs funkcionalų gėrimą iš beržų sulos

Autorius: Agroeta
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
Printer Friendly, PDF & Email

Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro (LAMMC) Sodininkystės ir daržininkystės instituto Biochemijos ir technologijos laboratorijoje pradedami funkcionaliųjų gėrimų kūrimo tyrimai. Funkcionaliojo maisto produktais laikomi tie produktai, kurie daro teigiamą įtaką žmogaus sveikatai.

Tyrimai atliekami pagal tarptautinės EUREKA programos finansuojamą projektą.

Šių tyrimų metu, naudojant Medusomyces gisevii simbiotinę kultūrą, o fermentine baze pasirenkant beržų sulą, siekiama sukurti funkcionalų fermentuotą probiotinį gėrimą.

Inovatyviame gėrime bus įterpiamos įvairių augalinių žaliavų frakcijos, galimai pasižyminčios funkcionaliomis savybėmis, tokiomis kaip antioksidacinės, imuninę sistemą stiprinančios, antivirusinės, antiuždegiminės ir pan.

Įgyvendinus projekte numatytus mokslinius tyrimus, bus sukurta Medusomyces gisevii motininės kultūros dauginimosi technologija ir fermentuoto, padidintos biologinės vertės, funkcionaliojo gėrimo prototipo technologija, atliktas bandomosios produkto prototipo versijos maisto įmonėje įvertinimas bei eksperimentinės partijos gamyba.

Beveik 280 tūkst. Eur vertės projekto metu bus bendradarbiaujama su įmonėmis-partneriais iš Lietuvos.

Facebook komentarai