Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pereiti į pagrindinį turinį

C1

C1

Gavėnios metui – kepta žuvis

Autorius: Vincentas SAKAS
Printer Friendly, PDF & Email

Gavėnia yra susikaupimo, atgailos ir dvasinio atsinaujinimo laikas. Tai laikas, kuomet reikia susilaikyti nuo mėsiškų valgių, pasninkauti. Pasninkavimui geriausiai tiktų senieji žuvies ant iešmo valgiai...

Žuvies kepsniams ant iešmo tinka tik riebiosios žuvys: lašišos (kurių parduotuvėse iš vis nėra ir neįmanoma gauti), norvegiški didieji upėtakiai (jie melagingai parduotuvėse vadinami lašišomis), eršketai, sterlės, šalviai, šamai ir nulupti unguriai. Kepimui ant iešmo jokiu būdu netinka šaldyta žuvis.

Juos marinuojant, vietoje mėtų reikėtų dėti šviežių arba džiovintų peletrūnų ir būtinai įberti tarkuotos citrinos cedros (tik geltona žievelė) ir įspausti citrinos sulčių. Svogūnus dėti tarkuotus, atsargiai išmaišyti ir palikti 0,5-1 val. marinuotis.

Kitas žuvis geriausiai kepti ant grotelių, įvyniojus į kopūstų, klevų, rabarbarų, šalpusnių, varnalėšų, vynuogių lapus arba net foliją. Kas nori mėgautis tunu, tai jį geriausiai kepti ant grotelių.

Facebook komentarai